fbpx

Blog

Pre- mediation

07-07-2023 - Het nemen van een levens veranderende beslissing, zoals de afweging om gebruik te maken van de LBV(+) regeling, betekent veel voor jouw bedrijf en je toekomstplannen. In familiebedrijven.....

Het nemen van een levens veranderende beslissing, zoals de afweging om gebruik te maken van de LBV(+) regeling, betekent veel voor jouw bedrijf en je toekomstplannen. In familiebedrijven, maar zeker ook in bedrijven met meerdere eigenaren, zoals een VOF of maatschap, hebben je naast jouw eigen rationele afwegingen en emoties ook te maken met de gedachten van anderen.

Het kan zijn dat, ondanks dat er goed onderling contact is, bij de ander emoties of belangen meespelen waar jij nog niet aan gedacht had of een andere waarde aan hecht. Om te zorgen dat iedereen die geraakt wordt door de beslissingen goed met elkaar in contact blijft, is het raadzaam om, juist als de samenwerking nog goed gaat agrarische pre-mediation in te schakelen. Zo voorkom je dat je uiteindelijk lijnrecht tegenover elkaar komt te staan en een juridisch of regulier mediation-traject onvermijdelijk is.

Wat is pre-mediation?

Pre-mediation is een goed gesprek wat geleid wordt door een erkende MfN-mediator. Het doel is om eventuele onvoorziene omstandigheden of problemen voor te zijn, waardoor rust, vertrouwen en een versterkte onderlinge relatie ontstaan.

Tijdens dit gesprek worden de belangen en emoties gestructureerd besproken. De mediator begeleidt dit proces en zorgt dat er duurzame afspraken worden gemaakt. Deze afspraken worden vastgelegd in een contract. Zo leg je een stevig fundament voor het maken van verdere keuzes waar, als er onverhoopt toch een escalatie ontstaat, alle partijen op terug kunnen vallen.

Folkert Terpstra, MfN-register mediator en advocaat ondernemingsrecht & vastgoed vertelt: “Pre-mediation kan vele problemen in de toekomst helpen voorkomen. Als mediator kan ik complexe zaken bespreekbaar maken en ervoor zorgen dat zelfs de lastigste onderwerpen op tafel komen. Mijn ervaring als advocaat ondernemingsrecht stelt me in staat potentiële knelpunten te herkennen en valkuilen te vermijden. Tijdens het pre-mediation proces kunnen verwachtingen worden gemanaged en toekomstscenario’s worden geanalyseerd. Dit stelt jullie in staat om gezamenlijk tot duurzame afspraken te komen en mogelijke problemen te vermijden. Als ik als mediator werk, ben ik onpartijdig, en werk ik voor beide partijen dus niet als advocaat. Wél kan mijn kennis en ervaring vanuit de advocatuur helpen om de meest voorkomende juridische conflicten, helder bespreekbaar te maken”.

Wil je meer weten over pre-mediation en wat het voor jouw specifieke situatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Folkert voor een gratis adviesgesprek. Hij bespreekt graag hoe pre-mediation jouw bedrijf kan helpen om problemen voor te zijn en duurzame relaties te behouden voor de toekomst.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Jochem van Santvoort

Senior Jurist

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Juridisch advies

Uurtarief

Gratis

Schrijf je in!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten.

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

Snelle reactie bij vraagstelling

Krijg snel een antwoord op gestelde vraag.

- Eric

8

Het contact met Recht Direct verloopt prima, zowel telefonisch als schriftelijk. Zaken worden direct opgepakt, waardoor de reactietijd kort is. Bij complexere vragen wordt navraag gedaan en ook medegedeeld dat dit iets langer kan duren.

- Zaam-Wonen

8

Prettig

- De Empanada Fabriek

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×